Deze zomer heeft Ride Your Future twee fietsparcours aangelegd op het De Brouckèreplein in het kader van het evenement « In the Street », dat van half juli tot half augustus op verschillende plaatsen van Brussel plaatsvond. Deze pistes bleven 5 weken lang toegankelijk voor het publiek. Justine Peullemeulle van RYF komt terug op dit mooie avontuur.

 

Greenbizz : Hoe is dit project in hartje Brussel ontstaan ?  

Justine: Dankzij de steun van de stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest! Het was een geweldige zichtbaarheid voor RYF om aanwezig te zijn op één van de drukste pleinen van Brussel. Ook was het een mooie gelegenheid om de Brusselaars kennis te laten maken met de Pump Track  en om met onze Velomaster-baan enkele praktische elementen van de hindernissen in de stad te doen ontdekken. We verwelkomden meer dan 2.000 mensen, vooral kinderen vanaf 2 jaar en ook veel tieners. Er waren ook toeristen uit de hele wereld die het plein met de fiets konden ontdekken.

Greenbizz : Was het zo succesvol als jullie hadden verwacht?

Justine: We hebben onze verwachtingen overtroffen! Er was een opkomst zoals we nog nooit eerder hebben gezien. Het was een geweldige ervaring om een tiental studenten en geëngageerde personeelsleden te coördineren. Dankzij deze ervaring konden we aantonen dat Ride Your Future dit soort activiteiten op lange termijn kan beheren en we hopen dat het andere gemeenten en Brussel zal inspirren om in de toekomst andere Pump Tracks op te zetten.

Greenbizz : Zijn jullie van plan dit ergens anders opnieuw te doen ?

Justine :  We waren met onze twee parcours aanwezig in het Osseghem Park tot eind augustus.

Ook in de maand september staat onze agenda al goed vol, en we hopen de “In the streets”-ervaring volgend nog eens te laten doorgaan. Het is belangrijk om een nieuw aanbod van activiteiten te bieden aan kinderen en tieners die niet de mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan.

Greenbizz : Wat zijn jullie toekomstplannen voor de rest van dit jaar en volgend jaar ?
Justine :
Voor het einde van dit jaar richten we ons op onze activiteitenprogramma’s met de workshops rond het herstellen van een fiets “Repair ‘n Ride”, de mobiele fietsparcours in scholen, en het  programma “Elles en Selles”, gewijd aan vrouwen die pump track willen ontdekken en samen willen riden. Het zal ook een periode zijn waarin we het volgende lente-zomerseizoen willen voorbereiden met een nog steviger serviceaanbod en communicatie!