Sinds 2021 werkt Greenbizz samen met BeCircular om een speciale prijs uit te reiken aan één van de winnaars van de BeCircular projectoproep.

Dit jaar zijn we blij te kunnen aankondigen dat de startup Odd Paper de Greenbizz award heeft gewonnen met haar project “notitieboekjes gemaakt uit papierafval!”

Nastasia Anzad, de oprichtster van Odd Paper, recupereert papierresten van printers om er prachtige handgemaakte notitieboekjes van te maken, die met de fiets worden geleverd door Urbike.

Nastasia stelde vast dat er veel papierresten waren, en wilde dit papier een nieuw leven geven zonder dat het de recyclagefase moest doorlopen, een proces dat ondanks alles veel water en energie verbruikt. Sinds de lancering zijn er ongeveer 2.500 notitieboekjes verkocht, wat betekent dat er er 400 kilo papier, 4.800 liter water en 2.000 kilowatt energie werd bespaard.

Met de Greenbizz prijs krijgt Odd Paper 3 maanden gratis toegang tot het kantoor van hun keuze binnen onze incubator, gevolgd door 3 maanden aan de helft van de prijs. Met deze prijs wil Greenbizz Odd Paper de mogelijkheid geven om een optimale omgeving te integreren om hun bedrijf te ontwikkelen en toegang te krijgen tot het unieke ecosysteem van de duurzame economie.

Welkom Nastasia !