Één jaar geleden lanceerden we, in samenwerking met WeSmart, « Greenbizz.energy » !

Tijdens een interview vertelde Boniface van WeSmart ons toen dat hij ervan overtuigd was dat duurzame energiegemeenschappen een oplossing op lange termijn kunnen bieden om de klimaatdoelstellingen te bereiken.

Ter herinnering, een energiegemeenschap is een bundeling van middelen, om energie te kunnen delen tussen burgers, bedrijven en overheden. Deze actoren komen samen om de energie die lokaal geproduceerd wordt te produceren, te verbruiken, op te slaan, te verkopen en te delen.

WeSmart positioneert zich als distributeur van diensten van diensten. Ze bieden bijvoorbeeld oplaaddiensten voor elektrische voertuigen, energie-efficiëntiediensten of andere energiediensten. Marion Stabile van bij WeSmart blikt terug op het succes van het project in enkele cijfers :

  • – De deelnemers van de energiegemeenschap hebben hun energiefactuur zien dalen met ongeveer 10-15%, en zelfs meer voor grootverbruikers.
  • – Sommigen onder hen hebben hun consumptiegewoonten gewijzigd door tussen 11.00 en 15.00 uur (zonnepiek) te gaan consumeren.

In de nabije toekomst wil WeSmart energie delen doormiddel van kleine energiegemeenschappen in met de Tivoli-wijk, Be-Here en de school naast Greenbizz.