Alberts is een Belgische startup die de eerste automaat ter wereld heeft ontwikkeld die smoothies en verse soepen op maat bereidt. Deze zijn 100% natuurlijk en bevatten geen additieven of toegevoegde suikers. Alberts biedt zo een alternatief voor ongezonde snacks en verbetert de levenskwaliteit van consumenten met de mindset “making a healthy life the easiest choice”.

We spraken met Zoé Maindiaux, die deel uit maakt van het Alberts-team voor een interview waar ze ons wat meer vertelde over deze innovatieve en duurzame startup.

Greenbizz : In een paar woorden, hoe is het project Alberts ontstaan ?

Zoé M.: Glenn Mathijssen (CEO & mede-oprichter van Alberts) was in New York en bestelde een smoothie bij Starbucks. Hij betaalde 10 dollar en wilde weten hoe de prijs gerechtvaardigd was en van welke ingrediënten Starbucks de smoothie had gemaakt. Hij realiseerde zich dat er geen enkel echt stuk fruit in zat en dat het allemaal fruitpoeders en smaakversterkers waren. Het idee om een smoothie te maken die gezonder en completer was, was geboren. Het idee voor de smoothie machine volgde snel daarna!

G: En wat is jouw rol precies bij Alberts ?

Z: Ik ben Project Manager. In de eerste plaats werd ik aangeworven om de financiering die Alberts ontvangt te beheren, maar uiteindelijk doe ik meer aan multitasking. Zo hou ik me bijvoorbeeld ook bezig met alle interne en externe evenementen te organiseren, alles wat te maken heeft met merkidentiteit en met de visuele merkidentiteit, enz.

G : Waarom koos Alberts ervoor zich bij Greenbizz te vestigen ? En welke voordelen halen jullie hieruit ?

Z: Onze hoofdzetel is in Wijnegem, vlakbij Antwerpen. Maar verschillende mensen van het team wonen in Brussel, dus zochten we een uitvalsbasis in de hoofdstad. Uiteindelijk is het ook een geweldige omgeving om te netwerken en geeft het ons veel voordelen.

G: Is er sinds de oprichting van Alberts een evolutie geweest in de aangeboden producten?

Z: Ja, merk toch wel een mooie evolutie op. In het begin bood Alberts echt alleen maar smoothies aan, daarna dachten ze aan het maken van soepen en nu hebben ze een geïntegreerde machine die smoothies, soepen en zelfs shakes maakt op basis van plantaardige melk.

G: Denk je dat Alberts op een dag even succesvol zal zijn als een klassieke automaat ?

Z: Ja dat denk ik zeker. In feite is het voor de klassieke automaten die chocoladerepen en pakjes chips verkopen misschien gemakkelijker omdat het gaat om producten die niet vers of bevroren zijn en gemakkelijk kunnen worden bewaard. Het voordeel met zulke automaten is ook dat degene die de automaat verkoopt of verhuurt en degene die verkoopt wat er in de automaat zit twee verschillende bedrijven zijn. Wij proberen een “alles in één” product te verkopen: een voedingsmerk. Het is dus waar dat ons model iets meer tijd nodig heeft om te groeien, omdat we niet zoveel winst maken als de klassieke machines. Het is een model dat tijd vergt om op te zetten, maar ik denk dat op lange termijn de mensen toch meer en meer geïnteresseerd zijn in veganistisch voedsel.

Alberts is dus beslist een duurzaam, innovatief project dat de wind in de zeilen heeft en dat wij het allerbeste wensen voor de komende jaren!