Op deze internationale vrouwendag willen wij vrouwelijke ondernemers in de spotlights zetten, en in het bijzonder zij die bij Greenbizz werken.

Zij leiden, alleen of met z’n tweeën, 9 van de 40 startups in onze incubator, wat minder dan een kwart van onze bedrijven is. Dat is niet veel… en daarom verdient hun carrièrepad de aandacht om andere vrouwen te inspireren het ondernemersavontuur ook aan te gaan.

Ik zie overal potentieel! Als onderneemsters hebben wij de kracht en de verantwoordelijkheid om een zinvol verschil te maken, zowel op sociaal vlak, als voor onze klanten en onze collega’s (Mara – Oprichter van Visuality)

De redenen die hen hebben aangezet om een eigen bedrijf te beginnen zijn dezelfde als voor elke andere ondernemer: de behoefte aan onafhankelijkheid, de wens om hun kennis door te geven, verandering teweeg te brengen en het verlangen naar vrijheid.

Toch vraagt ondernemen als vrouw een zekere aanpassing in de huidige maatschappij, die ondernemerschap nog steeds als een mannenzaak beschouwt. Een evenwicht vinden tussen privé- en beroepsleven is een uitdaging voor alle ondernemers, en zeker voor vrouwen.

Wel kunnen er een paar eenvoudige veranderingen worden aangebracht om het dagelijks leven van vrouwelijke ondernemers te verbeteren en veel vrouwen de mogelijkheid geven om ook de sprong te wagen.  De onderneemsters van Greenbizz geven ons enkele concrete ideeën: buitenschoolse activiteiten rond scholen centraliseren om de toegang voor kinderen te vergemakkelijken, bewustmakings- en motiveringsacties voeren en de plaats van vrouwen in het ondernemerschap normaliseren.

Ondernemer zijn is een houding, een manier van leven. Dus volg je instinct! (Sara – Oprichter van BeCook!)

 

 

 


Op de foto, van links naar rechts, van boven naar beneden: Elien Achitenko – Architenko, Agnieszka Gansiniec – D44 architecture, Chaimae Tazi – Reconfort+, Fatima Guesmi – Handassa Office, Aurélie Mertens – Citaverdi, Victoria Diyakova, Réconfort+, Sara Dirkx – BeCook!, Catarina Guében – Eugeos, Nathalie Malanda – NM Legal, Mara Callaert – Visuality