Norm sloot zich begin dit jaar aan bij onze incubator. Dit startup heeft de duurzaamste sneaker ter wereld ontworpen en geproduceerd. Zowel het fabricageproces als de gebruikte onderdelen zijn 100% made in Europe.

Norm kan dus bogen op een onberispelijke eco-verantwoordelijke aanpak. 90% van de componenten van de schoen zijn afkomstig van gerecycleerde Europese materialen (waaronder 6 waterflessen per paar). Dit vermindert de impact op het milieu met 80% ten opzichte van traditionele sneakers. De koolstofvoetafdruk van een paar Norms is bovendien beperkt tot 6,5 kg CO2, in tegenstelling tot een traditioneel paar dat 32 kg vertegenwoordigt. En last but not least : voor elk geproduceerd paar, plant Norm twee bomen om een negatieve koolstofvoetafdruk te bekomen.

Het merk heeft ook net “Circle” gelanceerd, een recyclageprogramma. Het jonge Brusselse bedrijf wil gebruikte schoenen inzamelen en ze vervolgens sorteren om te bepalen welke nog bruikbaar zijn. Deze zullen worden gedoneerd. Anderzijds worden schoenen die te versleten zijn versnipperd en gebruikt voor de productie van nieuwe zolen. Dit sluit mooi aan bij hun circulaire aanpak.

Meer info: www.norm.shoes