Greenbizz is dit jaar gastheer voor Greenlab, de voormalige BSE-academy, een 6 maanden durend begeleidingsprogramma voor start-ups gefinancierd door het Brussels Gewest. De bedrijven werden ondersteund bij het doen van marktonderzoek, het uittesten van hun ideeën in de praktijk en de opmaak van een bedrijfsplan en een stevig financieel plan.

Dit jaar werden 15 projecten geselecteerd. De projecten hebben betrekking op diverse sectoren: van textielproducten over hernieuwbare energie tot duurzame voeding. Ze hebben allemaal een ding gemeen: innovatie en de wil om te werken aan een duurzamer economisch model. Een filosofie die perfect past in de missie van Greenbizz.

Op het einde van het programma, op 9 november, zullen de deelnemende teams hun project verdedigen voor een professionele jury van ondernemers en milieuexperts.

Er zullen drie prijzen worden uitgereikt aan de meest opmerkelijke projecten: de Greenlab-prijs goed voor drie maanden huur bij de incubator Greenbizz, toegang tot het Be Angels-forum en een jaar begeleiding door impulse.brussels; de Triodos-prijs, goed voor € 2500 die voor de projectindieners een belangrijke financiële impuls zal betekenen, en ten slotte de prijs van de pers.